2011-05-07

Wishlist Seumur Hidup.

yang membebel j0j0_bdiN@ kire-kire pade 12:35 AM
Wah.. Lame tak datang sini lepak-lepak feeling biru-biru cute! Serius blog ni terabai.. Ingat dah tak ade blog dah. Bukan apa.. Sibuk kerja je dik non.. Rindu pulak nak gatal-gatal menaip. Tapi takpe la, mood bukan ada sangat ni. Bukan apa, aku memang fikir nak stop blogging dah pun. Tetiba jenjalan sikit kat blog ni, baca entri-entri yang lepas jadi sawan jap. Time tu teringat balik bestnye time aktif-aktif blogging dulu.

Pape pun, dalam banyak-banyak entry yang aku baru baca ni. Paling sentap entri ni yang aku tulis kat bawah ni. Semangat aku listkan wishlist aku sampai 100. Entri ni gak yang Cik Epal promote dalam blog dia. Thanks adikku. Len kali sila promote lagi. Penat Kak Jojo bayar.. Haha..

Sentap jap tengok 100 menda bawah ni...

________entri lepas bermula___________

Benda-benda yang aku nak ianya terjadi.
Dengan ayat simple. Just give 100 list, Jojo!
Here we go.. Count with me kawan!



1. Kurus dan sihat.
2. Become an Architect.
3. Hilangkan segala keturunan jerawat pada muka. Termasuk parut.
4. Pandai menjahit.
5. Graphic Designer
6. Teacher
7. Lecturer
8. Kaya dan budiman.
9. Ada sebuah Volswogen Beatle [latest model]
10. Mak saya bangga ada anak macam saya.

11. Tunaikan segala harapan ayah saya.
12. Tolong adik-adik saya.
13. Sayangkan dan faham opah saya.
14. Melancong ke 5 buah negara dengan senibina yang unik.
16. Ke 5 buah negara lagi untuk amal dan 'hari kemudian'
18. Berjalan seluruh Malaysia dengan konsep 'Destinasi Bajet' [I love Qi]
19. Saya nak kurangkan rabun.
20. Takkan masuk hospital atas kerana penyakit.

21. Nak beberapa anak.
22. Nak seorang suami.
23. Nak sambung degree. Hopefully fulltime.
24. Menjadi orang terkenal.
25. Masuk tv.
26. Famous blogger.
28. Nak menyanyi depan orang.
29. Menjadi MC majlis. [Nak pengalaman ni lagi.]
30. Menonton konsert Kelly Clarkson.

31. Nak jadi fashion designer.
32. Menonton di semua panggung wayang di Malaysia.
33. Tengok wayang di negara lain.
34. Nak audition Raja Lawak dan AF.
35. Nak Nokia N8.
36. Nak Ipad.
37. Nak set home teather gila gabak.
38. Nak rumah banglo dengan design sendiri.
39. Nak kebebasan.
40. Hidup yang sentiasa berkat.

41. Hilangkan tabiat 'buruk' itu.
42. Perbaiki cara cakap.
43. Sentiasa berfikiran positif lagi gila babi.
44. Tak buat perkara terlaknat dan menjatuhkan maruah.
46. Kumpul novel-novel Ramlee Awang Mursyid.
47. Ada workstation sendiri.
48. Belajar berenang.
49. Nak camping.
50. Nak jadi penyanyi latar.

51. Nak kerja yang menjamin masa depan.
52. Always be an indepandent girl>women.
53. Belajar main gitar.
54. Belajar main keyboard / drum.
55. Pergi Haji dan Umrah.
56. Meramaikan kawan.
57. Still finding BFF.
58. Buang rasa malu.
59. Be 'poyo' dan 'slumber'
60. Dapat istiqamah ke majlis-majlis ilmu.

61. Hadir ke majlis bacaan yasiin.
62. Rajin pergi kenduri kawin.
63. Buat orang sekeliling happy dan sentiasa tahu diorang memang bermakna.
64. Find a boyfriend. [yucks!]
65. Dapat talk in personal dengan Eric Leong. "Cantik tak?!"
66. Raya rumah Siti Nurhaliza kat Bukit Antarabangsa.
67. Join project-project 'flashmob'
68. Domain sendiri. [jojobdina.com]
69. Fluent speaking in English with Britain Slang!
70. Belajar Bahasa Hindi+ Bahasa Japan + France

71. Belajar baiki computer.
72. Banyak join aktiviti amal lagi menginsafkan.
73. Join pasukan nak pecahkan rekod dunia.
74. Jadi Icon [icon budak perempuan gemuk comey..]
75. Semangat dalam semua benda. Takmau malas-malas.
76. Jadi hantu kat rumah hantu.
77. Ada teddybear sebesar aku. Tido sensame.
78. Nak Paul Moss komen aku menyanyi.
79. Tulis buku.
80. Naik private plane.

81. Ada sebuah pasaraya.
82. Purse idaman.
83. Jodohkan orang.
84. Anjurkan reunion.
85. Blog hit dan trafik yang tinggi.
86. Duit Nuffnang ribu riban.

Huarrrgh.. Lagi 14 je..

87. Buat birthday party.
88. Bukak kedai hand made craft / kedai alat tulis.
89. Bukak butik untuk >XXL.
90. Bagi talk kat kem motivasi.

91. Pegang ular.
92. Buat rawatan resdung.
93. Design bangunan hebat.
94. Design masjid.
95. Ada bilik idaman.
96. Amik lesen B full.
97. Bawak bas.
98. Handal masak.
99. Master buat kek pandan lapis mak aku.
100. Hidup penuh keredhaanNya.


Kearah merealisasikan wishlist No. 19..

Yes, siap pun 100. List ni just untuk reference aku untuk masa hadapan. Korang yang baca doakanlah semua ni jadi kenyataan. Amin.


19 comment:

sayaana on December 13, 2010 at 3:12 PM said...

nak join wish list no.1..
jom2!
aja-aja fighting!

mirahashime on December 13, 2010 at 8:18 PM said...

wahhh !
banyak nye wish list...
akk comel lol :D

Afzainizam on December 14, 2010 at 5:35 PM said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

wooooo harap termakbul tapi kena usaha lah skit ye

The Nurul on December 20, 2010 at 5:43 PM said...

waaaaa gigih betul u buat sampai 100. i buat 25 pun dah tercungap gila.

Imzainieyzulkipli on December 20, 2010 at 6:16 PM said...

perghhh manyak kot wishlist anda!

Green Apel on December 20, 2010 at 6:33 PM said...

hoyyehh, neh memang wishlist yang tak putus asa...comellll, ee bikin geram saje mahu cobet pipi anda, kidding... amin, hehe...salam kenal

A.D.A.M. on December 20, 2010 at 7:03 PM said...

seratus wishlist! :D Byk kan kita nk dlm hidup. ehehe.

j0j0_bdiN@ on December 20, 2010 at 7:23 PM said...

sayaana:
jomlah ann~sempena tahon baru ni..
Makan secara sihat dan tahan godaan!
hahahahahahaha~
Bestla ko ann.. Tah bile aku nak realisasikan wishlist no.23 tu...

j0j0_bdiN@ on December 20, 2010 at 7:25 PM said...

mirahashimie:
hehe~ni wishlist untuk 2010!
Anda? Wila lagi nak berwish2!

*gambo style alien mmg nampak comey~
Ahai!

j0j0_bdiN@ on December 20, 2010 at 7:26 PM said...

The Nurul:
Haha..
Mood rajin melanda..
begitulah jadiknye..
Merepek jek lebih!

j0j0_bdiN@ on December 20, 2010 at 7:27 PM said...

Imzainieyzulkipli:
Kalo buleh nak letak lagi 1 juta!
WoooT!

j0j0_bdiN@ on December 20, 2010 at 7:28 PM said...

Green Apel:
Hehe.. salam kenai gak na...
Mau cubit pipiku?
Oh! Tidak!
Hahaha!

j0j0_bdiN@ on December 20, 2010 at 7:29 PM said...

A.D.A.M:
Selagi kita hidup.. Nak dilistkan sampai seratus pon nampak macam tak cukup...
Semua benda nak!
Tapi berkorban tak mahu....

Emora Valeria on December 20, 2010 at 7:51 PM said...

huish..sangat panjang wishlist..menarik2. ^_^
lepas ni nak buat jugakla camni.tapi takdela sampai 100. =p

Puteri Iqa Izyan on December 20, 2010 at 8:43 PM said...

nak number 1..
hehe..

btw, cik epal pomot blog nih.comel blog nih. ;))

LORD ZARA 札拉 on December 20, 2010 at 8:47 PM said...

amin!!!

iEra NaDiRa on December 21, 2010 at 12:20 AM said...

wahh . sangat berbangga kalau saya boleh penuhi wishlist no 3 untuk diri sendiri. :D

nana miyuki on December 21, 2010 at 10:03 AM said...

hakhak,,byknya!~
hope some will b accomlish in 2011 k=)
nice blog

sayaana on December 21, 2010 at 3:45 PM said...

jojo!
no need to worry dear~
psal no.23 tu ade rezeki ko dpt punye~
jgn lupe usha UPU nnt oke!
opening soon~
gud luck beb..
miss u olls!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

BLOG j0j0_bdiNa Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez